Pagini

09 noiembrie 2010

Conopida dietetica


Cel mai simplu este sa gatesti cu legume de sezon, chiar daca tii dieta. Le gasesti si la piata si la supermarket, sunt bune la pret si intotdeauna au gust bun deoarece ai mari sanse sa nu fie crescute in sere.

Conopida este saraca in calorii dar are gust si combinata cu un sos de iaurt poate constitui o cina usoara sau un pranz la serviciu.

Dificultate-usor

Timp-30min, daca nu conopida gata fiarta sau 5 min daca o ai
Cost-ieftin




Ingrediente
  • Cateva buchetele de conopida, fierte in apa cu sare ”al dente”, adica putin crocante. Conopida o poti pastra in frigider fara probleme daca ai fiert-o inainte


  • 4linguri de iaurt




  • 1-2 fire de patrunjel verde


  • Sare de mare


  • Piper proaspat macinat


  • ¼ lingurita de seminte de chimen, mie imi place, dar nu este obligatoriu

Mod de preparare


Se spala conopida si se rupe in buchetele. Puneti apa la fiert, atunci cand fierbe adaugati sare de mare, adaugati conopida si fierbeti-o 5-10min, pana o poti intepa cu furculita, moment in care procedezi ca la paste, strecori conopida si o lasi sa se raceasca.




Intr-un castron, pui iaurtul, uleiul, sare, piper dupa gust, adaugi un patrunjel verde tocat si putine seminte de chimen daca iti plac, sau poate un catel de usturoi daca ai chef si nu esti la serviciu.






Amesteci totul bine, pui intr-o farfurie, pui pe langa sos bucatele de conopida si rontai!



Tips


Poate constitui un finger food la un party, ca poti tine dieta si sa dai petreceri in acelasi timp. Daca iaurtul este foarte fluid poti adauga 1-2 linguri de branza de vaci, ca sa ii dai consistenta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!