Pagini

08 noiembrie 2010

Tort de mere cu crema de zahar ars


Tortul de mere cu crema de zahar ars este un tort atat de simplu de facut!

Gustul merelor coapte, aroma cremei de zahar ars, un blat pufos de pandispan insiropat cu sosul caramel al cremei de zahar ars.



Nu te incurci in blaturi, crème, asamblarea tortului pentru ca totul se face intr-o singura cratita pe care atunci cand este rece o intorci intr-o farfurie! Cel mai dificil la acest tort este sa il lasi pana a doua zi ca sa se insiropeze si sa stea la rece!








Dificultate-medium
Timp-90min
Cost-medium



Ingrediente

A. Primul strat

  • 7 mere mari, curatate de coaja si cotor
  • 10 linguri zahar pentru caramel
    B. Crema de zahar ars

  • 4 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 800ml lapte
  • Coaja rasa de la o lamaie
C. Blatul de pandispan

  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Un praf de vanilie
  • Un praf de copt






Mod de preparare

A.Se alege o cratita foarte incapatoare in care caramelizam zaharul tapetam cu el toata suprafata cratitei. Il lasam la racit. Punem merele in cratita astfel incat sa acopere toata suprafata.




B. Intr-un castron de mixer amestecam cele 4 oua intregi cu 4-5linguri de zahar, adaugam laptele si coaja rasa de la o lamaie.

Varsam totul in cratita cu merele si tapetata cu caramel si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana crema de zahar ars este facuta. Merele se vor coace si ele in acelasi timp, nu se ard, nu va fie frica!


C. Pandispanul



Se amesteca ouale cu zaharul bine de tot pana la dizolvarea zaharului, se adauga cele 2 linguri de ulei si incepe a se pune una cate una lingurile de faina, pana ajunge la o consistenta de aluat de chek.

Dupa 45 de minute in cuptor, crema de zahar ars este deja facuta, asa ca pui deasupra blatul de pandispan si mai dai 15-20de min la cuptor pana se face si acesta. Nu uita sa nivelezi pandispanul, pentru ca merele sunt de obicei de diferite dimensiuni, nu se va aseza in mod egal pe suprafata tortului.


Atunci cand pandispanul ese gata, se scoate tortul din cuptor si lasa la racit. Se pune o farfurie peste cratita si se rastoarna totul astfel incat crema de zahar ars acoper pandispanul.

Se lasa pana a doua zi sa se insiropeze, deoarece din crema de zahar ars se va scurge sosul caramel in pandispan.



Tips
Se poate acoperi de frisca sau nu, dar se tine la rece! Mie imi place sa il manac la micul dejun, cu cafea si sa imi incep astfel ziua cu un rasfat!

2 comentarii:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!