Dificultate-medie
Timp-60 min
Cost-ieftin
Ingrediente
Foi
- -10 linguri suc de rosii( pot fi rosii cubulete in sos, pasate cu un blender)
- -10 linguri ulei
- -10 linguri zahar
- -1 lingurita amoniac pentru prajituri
- -faina cat cuprinde, cam 500g
- -200-250g gris
- -coaja de la 2 lamai
- -2 pliculete de zahar vanilat de burbon
- -250g unt 82% frecat
- -cateva linguri de zahar, dupa gust pentru gris
- -600-700ml lapte( daca esti in post, inlocuieste laptele cu lapte de cocos si untul cu margarina)
- -gem sau marmelada, de care vrei tu , eu am ales marmelada de lamai
Mod de preparare
Intr-un castron amesteci ingredientele pentru foi, adaugi faina cat cuprinde si framati cateva minute aluatul.
Imparti in 3 parti aluatul, faci foile pe care le coci in cuptor la foc potrivit, pe fundul tavii, tapetate cu hartie de copt.
Cam 10min stau in cuptor, nu mai mult, asa ca grija sa nu le arzi.
Crema
Se face un gris cu lapte, de o consistenta mai ferma decat un gris obisnuit, iar cand l-ai luat de pe foc adaugi vanilia si coaja rasa de lamaie. Il lasi sa se raceasca, min 30min, intr-o debara rece sau pe un balcon, ca acum e frig afara, iar cand este complet racit il amesteci cu untul pe care l-ai frecat in prealabil.
Asamblarea
Intr-o tava asezi o foaie, pui jumatate de crema, adaugi a doua foaie, pui jumatatea cealalta de crema, pui gemul sau marmelada deasupra, in strat foarte fin. Asezi urmatoarea foaie si presezi usor. Pui un servetel de bucatarie, eu am pus niste folie de aluminiu, peste care asezi un tocator ca sa fie ceva greu si lasi la rece pana a doua zi
Tai prajitura si o pudrezi cu zahar pudra.
Tips
Este o prajitura fina si usor de facut.
Poate fi facuta de post daca inlocuiesti laptele cu lapte de cocos sau soia si untul cu margarina.
buna prajitura,yammy!am facut-o si eu o data si mi-a placut foarte mult!te pup,o zi buna!
RăspundețiȘtergereBuna Gabriela! Chiar e buna, nu o mai mancasem de multi ani si acum am facut-o si a iesit buna si in varianta de post!
RăspundețiȘtergerete pup