Pagini

28 octombrie 2010

Pui dietetic

                                



Puiul este probabil cea mai folosita carne in regimurile de slabire. Desi pestele mi se pare mai sanatos si mai indicat de multe ori pretul aproape prohibitiv si faptul ca nu “tine de foame” la care se adauga si problema spinoasa a curatarii pestelui puiul este carnea consumata cel mai des intr-un regim hipocaloric.

Cel mai des intalnim in regimurile de slabire puiul preparat la gratar sau fiert si de obicei se refera la pieptul de pui. Personal urasc carnea de piept de pui care mi se pare fada si care “cere” un sos. Daca tot te-ai hotarat sa tii dieta, nu vad ce mare problema ar fi sa mananci copan de pui si nu piept.

Pielea puiului este privita ca depozitarea “raului” si “caloriilor” puiului, ceea ce mi se pare fals, pentru ca preparat corespunzator grasimea se scurge din pui iar pielea este bucatica cea mai gustoasa. De exemplu tatal meu indeparteaza toata pielea de pui de pe bucata pe care o are in farfurie sub motivatia ca are colesterol pielea si el nu sta bine cu colesterolul, dar mananca de cate ori are ocazia cate o bucatica de slaninuta! Asa ca .......mai bine mancati pielea puiului si renuntati la slaninuta, kaizer, salam de Sibiu si alte mezeluri!

Secretul unei diete de succes este echilibrul, portiile mici si prepararea cat mai sanatoasa a mancarii. Din punctul meu de vedere, nu poti tine o dieta 6-8 luni de zile daca ceea ce mananci nu are gust sau iti frustreaza toate simturile. Nu poti manca acelasi lucru, fara variatii, fara gust si sa te astepti sa poti continua cura de slabire mai mult de o saptamana ceea ce nu duce la nimic bun: pentru ca te apuci “muncitoreste” de cura de slabire iar dupa 3 zile de branza de vaci si piept de pui la gratar te lasi mananci ceva cu gust si te miri de ce nu ai avut niciun succes.

Puiul iti aduce proteine si iti creaza o senzatie de satietate pentru mult timp.

Bine preparat este gustos, sanatos si jumatate de pulpa de pui cu o salata poate fi un pranz perfect pentru cineva care isi doreste sa piarda in mod sanatos cateva kilograme.

Dificultate-simplu
Timp-40-50min
Cost-mediu



Ingrediente

  • Pulpe de pui, spalate, sau orice alta parte de pui, aripi, piept feliat....
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat

Mod de preparare

Spalati bine pulpele de pui si lasati-le la scurs. Intr-o tava puneti foaie de copt si pe aceasta foaie asezati pulpele de pui, una langa alta, fara a le suprapune. Se sareaza, se pipereaza si se dau la cuptor la foc mediu pentru 40-50de min, fara niciun alt adaos.

Pulpele se rumenesc, isi lasa grasimea in tava,nu se lipesc, nu fac dificil de spalat tava de cuptor si puteti face mai multe, eventual pentru 2-3 zile.


Tips

Cheia unei diete reusite este pachetul pregatit de acasa de seara, care te face sa manaci ceea ce ti-ai propus si nu dai fuga in pauza de masa la merdenelele din colt si uite cum iar nu ti-ai respectat ziua de dieta. Jumatate de copan de pui, o salata de varza cu ulei de masline si otet de vin, un pranz delicios si echilibrat.

2 comentarii:

  1. Arata demential si ai perfecta dreptate in privinta pielii dp bietul puisor.
    Esti f tare si spor in continuare la retete,asa ne mai clatesti si noua ochisorii si papilele gustative!

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, ai perfecta dreptate si ma bucur ca ti-a placut! Este cu adevarat foarte fraged, unde mai pui ca nu adaugi niciun fel de grasime, ba mai mult, toata grasimea ramane in tava! Nu se lipeste si este si simplu de tot de facut!

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!