Pagini

28 octombrie 2010

Crema de branza de toamna-iarna


Imi place crema de branza! Branza combinata cu diverse alte mirodenii, in functie de sezon, cu verdeturi, cu fulgi de ardei dulce sau ardei iute, cu chimen, cu ceapa verde, cu ulei de masline sau cu orice crezi ca ti-ar placea! Eu am adaugat diverse seminte, printre care si de marar, ceva frunze de busuioc italian si un praf de fulgi de usturoi.

Crema de branza este numai buna de tartinat pe o felie de paine prajita si un ceai la cina sau dimineata, ca un aperitiv inainte de o masa sau poate tine companiei unui cartof natur, aburit sau copt!









Dificultate-usor
Timp-15min
Cost-ieftin


Ingrediente

  • 300g branza, telemea de vaca sau oaie, dupa preferinta

  • 3 linguri de iaurt


  • 1lingurita de seminte de marar

  • 1lingurita de chimen

  • 4-5 frunze de busuioc italian

  • ¼ lingurita de fulgi de usturoi


Mod de preparare

Se rade telemeaua, se adauga uleiul de masline, se amesteca bine de tot si aveti o pasta consistenta. Se adauga semintele de marar, de chimen si 2-3 linguri de iaurt si se amesteca bine de tot. Taiati marunt busuiocul si presati fulgii de usturoi, doar asa, de gust, nu mult, ca acoperiti celelalte arome.

Lasati la frigider macar cateva ore ca aromele sa se intrepatrunda.


Tips

Se simte aroma de ulei de masline si de mirodenii, de busuioc si o aroma suava de usturoi. Este o varianta cremoasa pentru o telemea sau un mod de a drege o telemea mai nereusita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!