Pagini

26 octombrie 2010

Supa crema de ciuperci

                           




Supa crema imi place atat de mult! Este cremoasa, satioasa si foarte gustoasa! In functie de anotimp poti face tot felul de supe creme dar preferata mea este supa crema de ciuperci. Este o supa fina si catifelata, sanatoasa si potrivita pentru o cina usoara sau un pranz cald la serviciu, daca o puteti incalzi la microunde o puteti bea direct din cana.

Nu este greu de facut iar rezultatele sunt absolut delicioase.
Dificultate-simplu
Timp-30min
Cost-ieftin


Ingrediente

  • O ceapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 albitura
  • 2 cartofi medii
  • 700-800g de ciuperci
  • 6-7linguri de ulei de masline extravirgin
  • Sare de mare
  • Patrunjel verde tocat
  • 200ml lapte dulce3,5% grasime


Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovii, albitura, cartofii si se taie grosolan, din cutit. Se spala ciupercile si se taie in 2 sau 4. In 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin se pun toate legumele si se pune un capac, astfel incat ele se inabusesc putin. Se adauga apa atat cat sa acopere toate legumele si se lasa sa fiarba pana sunt facute, cam 20 de minute de fiert la foc mediu.

Se da la o parte ataunci cand a fiert morcovul, ca el va fierbe ultimul si se baga mixerul pentru a face piure toate legumele. Se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se adauga 200ml de lapte dulce 3,5% grasime, pentru un gust mai bogat si se completeaza cu apa fiarta pana se obtine fluiditatea dorita. Se adauga restul de ulei de masline extravirgin. Mie imi place mai densa, asa ca nu mai pun foarte multa apa, dar este mai bine sa adaugati putin cate putin apa, ca sa nu o faceti prea fluida.

Se adauga sare de mare dupa gust si patrunjel verde.



Tips
Este foarte buna cu niste crutoane sau asa, simpla, doar cu patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!