Pagini

18 septembrie 2010

Stiuca umpluta cu ierburi aromate la gratar



Stiuca este un peste gras, asa ca daca nu o umpli de ierburi aromate si nu o prepari la gratar astfel incat sa se poate scurge grasimea in exces, stiuca devine dintr-un peste delicios un peste greu. Pentru ca jardinierele mele de la bucatarie sunt pline de lamaita, lemon balm sau melissa sau roinita, cimbrisor si busuioc, am ales lamaita si cimbrisorul pentru a umple stiuca.

Dificultate-usor, mai greu daca e necuratat
Timp-5min, plus20min pe gratar
Cost-mediu

Ingrediente

  • Cate o stiuca potrivita de persoana
  • Sare de mare grunjoasa
  • Lamaie
  • Piper proaspat macinat
  • O mana de cimbrisor proaspat, merge si cimbru, proaspat, cate 2 fire pentru fiecare bucata
  • 5-6 frunze de lamaita verde pentru fiecare bucata de peste, daca nu ai le inlocuiesti cu 2 felii de lamaie




Mod de preparare

Se spala pestele curatat, se da cu sare de mare, se presara cu piper proaspat rasnit, se umple cu cimbrisor, intreg, sau cimbru, netocat si cu frunze de lamaita, pentru ca au gust pregnant de lamaie.

Se pune pestele pe gratar, gratar fara fum sau gratar de curte ( il poti pune fara problema si in cuptor,pe hartie de copt)


Se tine cam 20 min, cate 10min pe fiecare parte.



Tips

Se da la masa cu o jumatate de lamaie langa peste si merge excelent cu o garnitura de cartofi natur cu lamaie si tapenade, pasta de masline verzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!