Pagini

15 septembrie 2010

Pasta de branza cu ardei dulci uscati si ulei picant


Branza de burduf , de calitate, se preteaza la amestecuri cu diverse mirodenii care ii adauga o alta aroma sau ii potenteaza aroma sa usor iute. Imi place sa fac diverse amesteuri cu felurite condimente si in felul asta dintr-o singura branza de burduf cumparata pot avea macar 3-4 feluri de crema de branza. Le poti folosi toate odata ca un aperitiv sau cate una pentru ca gustul se schimba la fiecare combinatie.

In combinatie cu ardeii uscati dulci crema de branza este mai cremoasa, mai putin sarata si un pic picanta.
Dificultate-usor
Timp-10min,plus timpul de stat in frigider
Cost-ieftin



Ingrediente

  • 150g branza de burduf, de calitate
  • 50g unt la temperatura camerei, 80% grasime
  • 1 lingura de ulei picant,2 linguri de fulgi de ardei rosu dulce, uscati desigur
  • 5-6 linguri de lapte dulce

Mod de preparare

Amesteci branza cu untul pana se omogenizeaza, adaugi uleiul picant, daca nu ai facut, pui o lingurita de boia de ardei iute, adaugi fulgii de ardei dulce uscat si laptele dulce. Amesteci pana se omogenizeaza. Vei avea o pasta de consistenta unei smantani care curge usor, pe care o veti lasa in frigider pana a doua zi, cand ardeiul uscat se va rehidrata si va imprumuta branzei din dulceata si culoarea sa.

Tips

Merge intinsa pe o paiine prajita sau diluat in continuare cu lapte dulce pentru a acompania niste cartofi la cuptor sau natur.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!