Pagini

30 iulie 2010

Ulei picant

Este simplu de preparat in casa, foarte bun in salate, ca un adaos de aroma pt alte sosuri, poate da gust unei fripturi sau poate deveni ingredientul principal pentru bruschete, rosii uscate cu oregano si orice altceva!

Dificultate-extrem de simplu
Timp-5min
Cost-mediu
                
Ingrediente:

  • Ulei de calitate: ulei de masline extravirgin sau ulei de orez (care este indicat pentru cei care au un nivel al colesterolului ridicat, deoarece contrbuie atat la marirea nivelului colesterolului bun cat si la scaderea absortiei colesterolului din mancare in organism) Gasesti mai multe amanunte in Uleiul si sanatatea
  • O mana buna de ardei iuti uscati, rupti in bucati cu mina, dar puteti lasa unii intregi pentru ca arata bine
  • Un recipient pentru ulei, am vazut de curand unele foarte frumoase si practice, cu sticla si metal, cam 9 lei la Bamboo



Mod de preparare:

Se rup grosolan ardeii iuti, cu mana, se pun in recipientul in care urmeaza sa stea uleiul picant.Se adauga uleiul si se lasa minimum 30 de zile la loc racoros si intunecos ( prin camara de exemplu) pentru ca aroma si iuteala din ardei sa se transfere in uleiul nostru.

Tips

Arata foarte bine in bucatarie si este binevenit ca adaos pentru mancaruri, salate, pizza sau pentru asezonarea carnii inainte de a fi pusa pe gratar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!