Pagini

29 iulie 2010

Piure de cartofi



Piureul cred ca este una din cele mai folosite garnituri pentru ca este simplu de facut, merge cu orice friptura si este la indemana oricui.


Piureul trebuie sa fie usor ca un norisor, spumos ,cu gust usor de unt si lapte.Invata cu mine sa faci piureul perfect!

Dificultate-simplu, nu-ti fie teama

Timp-20min
Cost –ieftin

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 100g unt
  • 50-70 ml lapte
  • Sare de mare grunjoasa o lingura

Mod de preparare

Pui o oala cu apa la fiert cu sare de mare in ea, atat cat poti tine in causul mainii, cam o lingura de sare de mare grujoasa si o lasi sa dea in clocot.Intre timp te apuci sa cureti cartofii de coaja, ii tai in cuburi iar in momentul in care fierbe apa pui cartofii la fiert.

Ii lasi sa fiarba 15 min, incerci sa vezi daca sunt fierti, adica ii gusti pur si simplu. In momentul in care s-au fiert, scurgi toata apa, cu ajutorul unei strecuratori eventual. Zdrobesti cartofii cu un zdrobitor de metal, in niciun caz nu folosesti mixerul pentru ca in loc de piure pufos vei avea o pasta buna de lipit. Adaugi untul si laptele si amesteci bine de tot cu ajutorul unui tel si piureul tau devine pufos. Daca mai este nevoie de sare mai adaugi un pic, dar pentru ca i-ai fiert in apa deja sarata nu mai este nevoie.

Merge perfect cu orice fel de friptura, este usor de facut si foarte ieftin


Tips

Doua lucruri sunt esentiale pentru un piure reusit:
1.pui cartofii numai in apa sarata care fierbe
2.nu foloseti mixerul, oricat de bun si performant ar fi el, pentru zdrobit cartofii




                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!