15 octombrie 2014

Prajitura cu jeleu in 3 culori- facuta cu text si poze de cei de la www.toeat.ro




Astazi am primit o propunere noua, si anume aceea de a posta acesta reteta facuta de la cei de la 
www.toeat.ro si pentru ca spre rusinea mea nu am mai postat nimic de ceva timp, am primit bucuroasa propunerea!

Mai jos aveti reteta unei prajituri simple dar foarte haioase care mi se pare foarte potrivita pentru o petrecere dedicata copiilor, desi, daca stau bine sa ma gandesc, eu as face o varianta mai adulta: amestecand in jeleul de cirese niste lichior de cirese-sau ceva visinata aromata si alcoolica,  si in cel de menta lichior Jagermeister de menta si sper ca cei de la www.toeat.ro nu imi vor lua varianta mea alcoolica in nume de rau:)))





Prajitura cu jeleu in 3 culori




este un desert spectaculos si gustos, vedeta oricarei petreceri. Indragita atat de adulti, cat si de copii aceasta reteta delicioasa este foarte usor de realizat. Toeat.ro ne spune care sunt ingredientele si pasii necesari pentru prepararea sa.

Ingrediente:






  • 3 pachetele de gelatina fara aroma
  • 400 grame lapte condensat
  • 2 cani jeleu cu aroma de cirese
  • 2 cani jeleu cu aroma de mar verde sau menta
  • Frisca
  • Frunze de menta
  • 72 de bucati de bomboane mici si rosii

Preparare:

Pentru realizarea acestei prajituri colorate se vor utiliza trei feluri de jeleu care se vor turna in forme dreptunghiulare in straturi suprapuse.

Ungeti forma dreptunghiulara cu ulei sau unt si apoi stergeti surprlusul cu un servet de hartie.  Astfel va ramane doar un strat subtire de ulei sau unt ce va impiedica lipirea straturilor fara a afecta gustul final al prajiturii.



Pentru stratul rosu, amestecati jumatate de pachetel de gelatina cu ¼ cana de apa intr-un bol mare. Lasati-l sa se inmoaie pentru un minut sau doua. Adaugati  cele doua cani de jeleu de cirese  si o cana de apa fierbinte. 
Amestecati pana se dizolva toate ingredientele si rezulta o compozitie omogena.  Se va proceda in mod similar pentru a obtine stratul verde cu aroma de mar verde sau menta.


Pentru a realiza stratul alb, turnati doua pachetele de gelatina in jumatate de cana de apa.  Lasati la inmuiat pentru cateva minute. Adaugati o cana de apa fierbinte si 400 grame de lapte condensat. Amestecati pana cand totul devine omogen. 

Veti obtine aproximatic 3 cani de lichid.  Lasati-l la racit.

Turnati jumatate din compozitia rosie in tava dreptunghiulara deja unsa cu unt sau ulei. Lasati tava in frigider pentru a se intari, pentru aproximativ 20 de minute. 


Apoi scoateti tava, turnati 1/3 din mixtura alba peste stratul rosu. Mai lasati totul la frigider pentru inca 20 de minute. 



Repetati procedeul si pentru jumatate din compozitia verde.  Apoi alb, apoi rosu,  iar alb, si apoi verde.  Cand ati turnat toate straturile puteti lasa tava la frigider pentru inca 3 ore.

Cand este gata pentru a fi servita, dezlipiti marginile  prajiturii de jeleu de tava,  rasturnati-o cu atentie pe o suprafata dreapta. Taiati in patratele egale.



Asezati mini prajiturile de jeleu pe un platou de servit si decorati cu frisca, frunze de menta si bomboane rosii.






Acesta prajitura savuroasa si colorata va va incanta de la prima degustare. Nu ratati ocazia de a va impresiona invitatii cu delicioasele Prajituri de Jeleu in 3 Culori!




P.S. V-am spus eu ca este interesanta si daca aveti ocazia, incercati si varianta cu alcool:)

3 comentarii:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!