Imi place ca sambata
si duminica sa mananc peste, asa ca sambata asta am profitat de o reducere la
pastrav eviscerat din Carrefour care era 17 lei kilogramul si am luat 2
pastravi frumusei, pe care am dat exact 8,33 lei.
Partea draguta a fost
ca erau gata curatati!
Timp de
coacere-15-20min, timp de preparare 10min
Cost-mediu
Dificultate-foarte
simplu
Ingrediente
·
2 pastravi
eviscerati
·
Jumatate
de legatura de patrunjel
·
Sare de
mare
·
Piper
proaspat macinat
·
1 lingura
de ulei extravirgin
·
1 catel de
usturoi
·
Cateva
feliute de ardei iute
·
Jumatate
de lamaie
Se spala pastravul si
se pune pe un servet de hartie la scurs. Se sterge bine cu alta bucata de
servet de hartie.
Se unge cu ulei de masline, putintel de tot,
se sareaza si se pipereaza, la suprafata si in burtica.
Eu am umplut burtica ca
fire de patrunjel, cateva feliute din catelul de usturoi si cateva feliute de
ardei iute.
Nu te teme, ele se indeparteaza dupa coacere, asa ca va ramane in
urma lor doar o aroma foarte fina.
Din hartia de copt, de
aceea la rola, eu am taiat o bucata cu lungime de 1 m si am indoit-o exact in
2, adica pe mijloc, asfel incat am ramas cu 3 laturi libere.
Am mutat pastravii pe
mijlocul bucatii de pergament si apoi am inchis aceasta punga, pe cele 3 laturi
ramase libere in cel mai simplu mod: indoind pur si simplu de 2-3 ori marginile
si apoi colturile.
Am dat la cuptorul
preincalzit la temperatura medie si am tinut pentru 20 de min.
Au iesit 2 pastravi
aromati si suculenti, perfecti de mancat cu un cartof natur sau doar cu o
salata!
Tips
Poti umple burtica pastravului
cu tot felul de ierburi aromate-cum ar fi lamaita (sau Melissa) fenicul-tulpina
si frunze, cimbrisor- feliile de lamaie mi se par prea agresive pentru carnea
atat de delicata a pastravului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!