Pagini

08 octombrie 2011

Tarta de toamna cu legume si branza





Da, admit, imi plac tartele! Tarte sarate sau dulci, cu legume sau cu fructe, cremoase sau mai uscate, imi plac la nebunie! Se fac usor, sunt delicioase si fac impresie buna atunci cand le aduci la masa. Nu este nevoie sa te pregatesti din timp pentru o tarta! Iti este suficient un aluat facut din vreme iar umplutura, sunt absolut convinsa ca se gaseste deja in frigiderul tau: fie ca sunt cateva legume( conopida, ardei gras, dovlecel), un colt de branza sau fructe si ai tarta gata!

Dificultate-simplu
Timp-15min,plus 45-50min pt copt
Cost-ieftin


Ingrediente

  • 4-5 ardei capia, dulci si carnosi
  • 2 dovlecei mici
  • 50g branza sarata
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 portie de aluat pt tarta sarata
  • 4 oua
  • 150ml lapte dulce sau pentru o mai buna textura smantana dulce
  • Piper proaspat maciat
  • Oregano uscat, un varf de lingurita



Mod de preparare


Speli ardeii si dovleceii, ii cureti, tai cuburi si ii tragi la tigaie in 2-3 linguri de ulei.


Adaugi piper proaspat macinat si oregano dupa gust si il lasi sa se raceasca.

Intinzi aluatul de tarta dupa forma tavii-eu folosesc o tava obisnuita si hartie de copt-il asezi pe hartia de copt, il intepi cu furculita si pui legumele trase la tigaie.


Intr-un castron bati ouale cu laptele sau smantana dulce, adaugi piper macinat proaspat si branza rasa. Adaugi amestecul peste legume si aluat si dai la cuptor pentru 40-50 de minute.




Tips

Buna cu o salata sau simpla, calda sau rece este pur si simplu ideala pentru pachet sau musafiri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!