Pagini

25 ianuarie 2011

Pangasius pane aromat

Pangasiusul este un peste slab, fara un gust pronuntat, tocmai bun de facut pane-ca si codul de exemplu.

Acum si pangasiusul asta seamana asa de tare cu ala de se serveste la nunta, impreuna cu niste “legume umezite”( asta este expresia lui Cooly) incat simt nevoia sa ii fac ceva care sa il diferentieze, asa ca am adaugat la aluatul de pane un plus de aroma: o lingurita de seminte de chimen, piper, 3-4 ace de rozmarin uscat.





Dificultate-simplu
Timp-60min pentru marinare si 20 de min pentru pregatirea propriu-zisa
Cost-mediu


Ingrediente

  • 500g Pangasius file
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • ¼ lingurita piper proaspat macinat, eu am pus piper rosu
  • 3-4 ace de rozmarin uscat, tocate marunt cu cutitul
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • Sare de mare
  • Ulei pentru prajit


Mod de preparare

Se spala pangasiusul, se transeaza in portii si se usuca cu ajutorul unui servet de bucatarie. Zdrobeste cateii de usturoi si freaca-i cu sare de mare si o lingurita de ulei, adauga 100ml apa si toarna aceast mujdei pese bucatile tale de pangasius si lasa-le sa stea macar o ora. Mujdeiul tau nu va acoperi complet bucatile asa ca le mai intorci astfel incat sa se imbaieze in acest mujdei pe toate partile.



Intr-un castron bati cele 2 oua, adaugi chimenul, sarea de mare, rozmarinul tocat si piper rosu proaspat macinat, adaugi faina pana se formeaza un aluat subtire ca o smantana.





Scoate pangasiusul din mujdei si sterge excesul cu un prosop de hartie. Da fiecare bucata prin aluatul cu mirodenii si prajeste-l in tigaia cu uleiul incins pe ambele parti.

Amestecul de mirodenii ii confera o savoare pe care pangasiusul nu o are.



Tips

Da-l la masa cu un piure de mazare, lamaie sau cartofi aromati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!