Pagini

17 noiembrie 2010

Aluat simplu de tarta

Aluatul de tarta este un “aluat brise”, adica un aluat universal de tarta, foarte simplu de facut, care se poate pastra pana le 2-3luni in congelator.


Este un aluat simplu de facut, pretabil la orice tarta! Poti face tarta cu ce ai prin casa: cu ciuperci, broccoli, bacon, branza si verdeata, dovlecei.......orice crezi ca “da bine” ca umplutura pentru tarta.

Dificultate-simplu

Timp-15min
Cost-foarte ieftin

Ingrediente

  • 100g unt, il puteti inlocui cu rama in post
  • 200g faina
  • 70ml apa foarte rece
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, pentru ca intr-un simplu de mixer faina are tendinta de a “parasi” vasul, se pune untul foarte rece, scos din frigider, faina si un varf de sare.



Se mixeaza totul, cam 1minut pana ajunge sa arate ca un nisip umed.



Se opreste, se varsa compozitia intr-un castron si se adauga apa foarte rece.


Daca este vara, acum nu e cazul, apa trebuie sa fie chiar de la congelator si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat.


Este foarte simplu de facut, dar este important ca untul sau margarina sa fie foarte reci, ca si apa adaugata.


Eu fac mereu mai multe portii de aluat, daca tot am murdarit robotul de bucatarie, pe care le ambalez individual in pungute de plastic si le tin in congeltor si le folosesc la nevoie.

Daca vrem sa folosim aluatul se lasa la frigider sa se “odihneasca” macar jumatate de ora. Este foarte important ca acest aluat de tarta sa fie prelucrat cat mai rapid, ideal ar fi un blat de marmura ca sa nu se incalzeasca, asa ca incepi sa faci foaia de tarta atunci cand umplutura este gata.

Daca aluatul este tinut in congelator, il lasi sa se dezghete in frigider, nu afara.



Tips
Este un aluat simplu de facut, pretabil la orice tarta! Poti face tarta cu ce ai prin casa: cu ciuperci, broccoli, bacon, branza si verdeata, dovlecei.......orice crezi ca “da bine” ca umplutura pentru tarta.
Tarta sarata cu conopida
Tarta sarata cu praz
Pentru versiunea dulce ai  Aluat simplu si fraged pentru tarte dulci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!