Dificultate-usor
Timp-1h
Cost-ieftin
Ingrediente
- 1,5 kg prune
- 2 cani zahar
- 100g nuca de anul acesta
- 7-8 cuisoare, intregi
- O lingurita de sare de lamaie sau sucul de la o lamaie
Mod de preparare
Spala si scoate samburi din prune. Pui zaharul si le lasi sa stea pana isi lasa ceva suc. Pui apa la fiert intr-o caticioara, atunci cand fierbe, pui nucile, le fierbi 2min, le scurgi si incepi sa scoti pielita de pe nuci.
Adaugi nucile si cuisoarele peste prune si le pui la fiert. Eu am adaugat o ceasca de apa, adica in jur de 150ml apa. Focul trebuie sa fie mic, asa ca rabdare, mai bine mai incet decat ars!
Nu trebuie sa stai langa ea, decat dupa ce vezi ca este fiarta si a inceput sa se ingroase. Lingura pentru marmelada este bine sa fie noua, ca sa nu aiba vre-o aroma de ceapa sau altceva!
Atunci cand este gata, o pui in borcane, le inchizi si le intorci in capac, ca acel plastic sa se dilate la caldura, dupa care le invelesti cu o paturica ca pe un copil inainte de culcare.
Tips
Nu sunt o mare consumatoare de marmelade dar in iarna recunosc ca ma mai apuca cate un chef de o marmelada groasa, parfumata si cu arome un pic exotice pe o felie de paine langa un ceai aburind. Am inteles ca iarna care va veni va fi foarte friguroasa asa ca umpleti camara cu ce va place!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!