Imi amintesc ca in copilarie, nu puteam sa inteleg de ce, in
filmele americane odata ajunsa la un restaurant, o doamna cerea intotdeauna o
salata! Cat de buna putea fi o salata? In mintea mea salata insemna salata verde
si atat, astfel incat nu puteam intelege de ce alegi ceva aproape fara gust
cand poti manca orice mancare, ca doar te afli intr-un restaurant!
A trebuit sa treaca acea epoca, ca eu sa inteleg cate feluri
de salate pot exista intr-un meniu!
obisnuita.
Pentru azi, va propun o salata usoara, crocanta si gustoasa.
Dificultate-minima
Timp-5min
Cost-medium
Ingrediente
- Salata iceberg-1/2 pentru 2 persoane
- 25g parmesan
- 1-2 linguri de ricotta-merge si urda, daca se intampla sa aveti
- 1-2linguri otet balsamic
- 1-2 linguri ulei bun-de masline, de nuci, sau orice ulei bun la gust si bun pentru sanatatea ta
Mod de preparare
Se taie salata iceberg, in forma
de patratele. Nu se intampla nimic daca o tai ca pe varza, “fidea” dar, nu este
asa fancy. Tai o felie mare din salata iceberg, iar apoi tai la distanta de
1-1,5cm, astfel incat iti va iesi patratele frumoase.
Cu ajutorul unui curatitor de
cartofi, razi din parmesan cateva fasii bune. Daca nu ai o bucata intreaga de
parmesan, poti pune cateva linguri din parmesan ras.
Intr-un vas mare, asamblezi
totul: salata iceberg, fasiile de parmesan, ricotta, uleiul ales de tine si
otetul balsamic. Pastrezi cateva fasii de parmesan, penru a decora salata
atunci cand o aduci la masa.
Tips
Este o salata in care partea
crocanta se imbina perfect cu cremozitatea ricottei si cu gustul specific al
parmesanului. Este potrivita pentru o cina usoara si este foarte simplu de facut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!