De data asta aveam prin frigider branza de vaci si ceva spanac inghetat. Ce a iesit? Iata!
Dificultate-simplu
Timp-40min la cuptor si 10 min preparare
Cost- mediu
Ingrediente
- 1 portie aluat simplu de tarta
- 200g spanac inghetat ( l-am luat proaspat pt paste cu spanac si ricotta, dar mi-a mai ramas si l-am inghetat)
- 200g branza de vaci
- 4 oua
- 150ml lapte
Mod de preparare
Incepi prin a prepare umplutura: spargi ouale, le amesteci cu branza de vaci si spanacul taiat, adaugi laptele.
Daca vrei adaugi un praf e sare si niste piper proaspat macinat. Gata cu umplutura si treci la aluat!
Aluatul, pus in frigider din congelator cu o zi inainte, il faci foaie cu care tapetezi tava de tarta ( care are hartie de copt evident) si pastrezi cateva fasiute de aluat pentru un decor gen grilaj.
Intepi aluatul cu furculita, pui umplutura, decorezi gen grilaj tarta si dai la cuptor pentru 30-35 min, pana devine aurie.
Tips
Este buna calda dar este foarte buna si rece, asa ca, o poti lua la pachet linistita, pentru ca este crocanta la exterior si cremoasa la interior. Unde mai pui ca este destul de dietetica, pentru ca aluatul contine in total 100g de unt, iar aluatul asta este pentru o tava de tarta.....
Aoileu, cât de mişto e combinaţia spanac cu brânză!
RăspundețiȘtergereLa fel şi praz cu brânză.
La Shift Pub am mâncat varianta cu praz (grozavă!) şi am gustat şi din porţia lui L., cu spanac (parcă şi mai bună!)
[Singura problemă a fost că eu aş fi mâncat o porţie cât masa. :) Aşa că mie nu cred că mi-ar mai rămâne vreo bucată rece, s-o iau la pachet. :)]
@Teodora, cat de multa dreptate ai!!! Mare problema sa-ti ramana si de pachet! Normal ca o mananci atunci calda dar m-am gandit ca o mai fi si oameni altfel decat mine, carora o sa le ramana si de pachet!:)))
RăspundețiȘtergereCred ca merge si combinatia de feta + spanac!