Pagini

11 mai 2011

Bors de Stevie




Chiar daca primavara asta se poarta leurda, eu raman la stevie. Pe asta o aduna mamaie de prin curte, se spala usor si mai ales are gustul ala usor acrisor care face si mai bun borsul!

Ciorba asta o poti face de post si este gustoasa, dar cel mai buna este, chiar fara carne, dar dreasa cu iaurt si mancata rece cu crutoane sau paine prajita calda.

Dificultate-simplu
Timp-40min
Cost-ieftin(nu te lasa pacalit, ca stevia creste singura si din belsug, asa ca nu trebuie sa dai mult pe ea)




Ingrediente

  • 4linguri de ulei bun
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa medie
  • 1 albitura
  • 2 cartofi micuti
  • 2 legaturi de stevie
  • 1 conserva de 400g de rosii decojite
  • 1 legatura mare de leustean proaspat
  • 1 l de bors
  • 2 oua
  • Iaurt pentru dres ciorba sau daca vrei poti pune si smantana (asta daca stai bine cu colesterolul)


Mod de preparare

Ca la orice ciorba as putea spune....cat de tare ma eneveaza sintagma asta!
Cureti ceapa, morcovul, albitura, cartofii si le tai cubulete mici . in oala de ciorba pui legumele si uleiul si le lasi sa se caleasca putin cu capac, astfel incat nici nu se prajesc nici nu se fierb. Adaugi apa cat sa acoperi legumele si lasi sa fiarba.

Speli stevia si o oparesti 30 de secunde in apa cu sare. Adica pui apa la fiert, pui o lingurita de sare atunci cand fierbe si arunci acolo frunzele de stevie. Le scoti cu o spumiera si le lasi sa se racoreasca. Le tai fasii mici si le arunci in ciorba.

Fierbi borsul separat si dupa ce fierbe 2min, il adaugi peste legumele fierte. Adaugi conserva de rosii decojite si mai lasi sa fiarba inca 2min. Pui sare atat cat trebuie. Adaugi leuseanul tocat marunt si cele 2 oua batute bine si gata.



Tips
O servesti cu o lingura buna de iaurt rece si o felie de paine prajita calda! Acum dau navala peste noi zilele de vara si ce atceva mai bun decat o ciorba acra si rece v-as putea recomanda???

2 comentarii:

  1. Bine mai arată!
    Şi io-s fan "bălării" (cum am auzit că le numesc unii :)), iar ciorba de ştevie e grozavă (şi fierbinte, şi caldă).

    Sarmale în foi de ştevie ai făcut vreodată?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaaa! de fapt nu eu, ca eu nu fac sarmale, dar a facut mama si am fost pe faza si am poze asa ca promit ca pun reteta plus poze in 1-2 zile!
    La sarmale eu ma incurc la impaturit si ies nist dragute pachetele de primavara(cam ca alea cu noroi si frunze pe care le faceam cand aveam 5 ani!)

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!