Pagini

15 martie 2011

Salata de conopida cu maioneza

Conopida este o legume atat de versatila! Azi, dupa ce am venit de la piata cu o conopida de marime medie am ales sa fac o salata cu marar si maioneza, ca tot a venit asa dintr-o data primavara peste noi.


Dificultate-simplu
Timp-20min
Cost-mediu

Ingrediente

  • 1 conopida medie (daca este mai mare, este simplu, mai pui maioneza)
  • 1 legatura de marar
  • 200g maioneza
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat



Mod de preparare

Pui apa la fiert ca pentru paste fainoase. Sarezi atunci cand a inceput sa fiarba si pui conopida desfacuta in buchetele. O tii maxim 5 min la fiert, atat cat sa fie putin fiarta si mai mult cruda, pentru ca astfel confera o textura crocanta delicioasa.

Se scurge bine de tot conopida si se lasa sa se raceasca, dupa care o tai cubulete.

Adaugi peste ea maioneza, mararul tocat si piper proaspat macinat. Inainte de a adauga sare gusta, ca s-ar putea sa isi fi luat singura suficienta sare de la fiert.



Tips

Este o salata crocanta si simpla pe care o poti aromatiza si cu un usturoi daca vrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!