Pagini

16 ianuarie 2011

Macaroane alla diavola

Azi aveam un chef nebun de macaroane! Pastele sun cel mai simplu fel de mancare in opinia mea, pentru ca le poti combina cu ce ai prin frigider, iar in cazul meu le-am combinat cu un kaizer afumat, ciuperci si evident sos de rosii picant. Au iesit delicioase! Sosul de rosii, putin picant imprumuta din gustul de afumat al kaizerului si imbraca foarte bine pastele pentru un pranz indestulator sau chiar mai mult decat indestulator.



Dificultate-simplu
Timp-30min
Cost-mediu



Ingrediente

  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 fire de cimbru sau cimbrisor uscate sau verzi
  • 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1-2 foi de dafin
  • 200g kaizer afumat, dar poti folosi si niste carnaciori de buna calitate, in combinatia asta
  • 2 cutii de rosii in bulion, intregi sau cuburi, de buna calitate, 2x400g
  • Jumatate de lingurita de ardei iute uscat sau un ardei iute proaspat, tocat fin
  • Am adugat si ciupercile dintr-o cutie de 400g, ca erau delicios de carnoase, optional
  • 500g paste, eu am folosit macaroane, dar orice paste mari merg
  • Sare de mare grunjoasa
  • Piper proaspat macinat



Mod de preparare

Tai ceapa si usturoiul fin. Tai kaizerul in fasii. Intr-o cratita mai mare calesti ceapa, usturoiul, cimbrul, dafinul si kaizerul in ulei de masline extravirgin.



Atunci cand feliutele de kaizer sunt aurii, adaugi sosul de rosii din cele 2 conserve si jumatate de lingurita de ardei iute uscat, gusti si daca mai vrei, mai pui pana devin picante dupa gustul tau. Adauga si ciupercile daca vrei, nu sunt absolut necesare, dar sunt carnoase si dau bine pe langa kaizer-ul in sosul picant.



Adaugi 200ml apa si lasi sa fiarba fara capac min 30 de min, pana scade si se ingroasa, iar tot sosul este aromat, gros si foarte gustos. Nu adaugi sare, poate doar putin zahar, cam 1 lingurita, daca este necesar-de obicei cand folosesti rosii din conserva este necesar. Adaugi piperul proaspat macinat.



Intr-o oala mare, pui apa la fiert pentru fiert paste, adaugi sarea de mare grunjoasa cand fierbe si pastele.



Le fierbi al dente, le scurgi bine de tot si le adaugi peste sosul tau de rosii, cu kaizer si ciuperci si le mai fierbi inca 4-5 minute in acest sos, pentru a le imbiba de sos si arome.



Daca mai este nevoie de apa pentru ca sosul este prea gros adaugi un polonic din apa in care au fiert pastele. Pentru ca pastele au fiert in apa cu sare, sunt sarate si sareaza si sosul, dar daca nu este suficient, poti adauga putina sare.


Tips

Se servesc fierbinti, presarate de parmesan ras si daca vrei un fir de ulei extravirgin.

2 comentarii:

  1. Ce bune trebuie sa fie cu toate ca eu prefer spaghetele in locul macaroanelor:D!

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost tare bune si sa stii ca eu prefer tagliattele-le, dar macaroanele astea erau de alea trase prin sita de bronz, asa ca s-au imbibat intr-un mare fel cu sosul

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!