Pagini

08 ianuarie 2011

Frittata al forno

Frittata este denumirea italiana a omletei noastre romanesti. Frittata al forno inseamna deci o omleta in cuptor, fiind astfel versiunea usoara a omletei in tigaie deoarece nu mai folosim ulei ca sa o prajim, dar in rest ingredienele principale raman aceleasi: oua si diverse adaosuri-branza, cascaval, kaiser, ciuperci, carnaciori, carne usor afumata, spanac, ceapa sau orice alta combinatie de ingrediente aveti prin frigider.




Cine nu a facut pana acum o omleta? Spargi 2 oua, le bati , le prajesti, o intorci, mai rupta-mai intreaga, gata! Cam asta este o omleta simpla, iar cea “cu ceva” stii ca trebuie sa prajesti –ceapa, kaizerul, carnaciorii adaugi ouale........gata. Este foarte buna, dar nu prea o poti servi unor musafiri si nici mare impresie nu provoci cu o omleta, dar cu o frittata.....pari mai “subtire”, mai cosmopolit si unde mai pui ca este aspectuoasa, gustoasa si la fel de simplu de facut ca o omleta. Daca mai spun si ca are mai putine calorii-am mai spus si mai inainte, dar poate nu v-ati prins, asa ca mai spun- pentru ca nu mai este nevoie de ulei pentru a o praji, cred ca esti deja convins/convinsa sa faci frittata in loc de omleta.

Frittata mea a pornit de la ceva telemea usor iute de oaie la care s-a adaugat cam 200g de spanac(va amintiti spanacul ala de l-am spalat juma’ de zi?-ala este!) din congelator si a iesit ceva foarte bun si special in acelasi timp.


Dificultate-simplu
Timp-10min tu,30-40min cuptorul
Cost-ieftin

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150g telemea de oaie, dar poti folosi o ricotta sau o branza de vaci fara probleme
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 200g de spanac congelat, taiat asa congelat, cu cutitul
  • Un praf de nucsoara
  • Piper proaspat macinat
  • 50g unt


Mod de preparare

Intr-o cratita pe foc, pui untul si spanacul congelat si il lasi sa se faca, amestecand din cand in cand. Atunci cand este facut, il dai de-o parte si il lasi sa se raceasca putin.

Intr-un castron amesteci cu o furculita 4 oua, 150 de g de branza telemea-poti pune ce branza ai in frigider, asa cum am mai spus, adaugi 2 linguri de gris, 2 linguri de ulei extravirgin de masline, un praf de piper proaspat macinat si unul de nucsoara amesteci bine si torni totul peste spanac, pentru a-l incorpora si pe el.

Pregatesti o terina-ce frumos suna!-sau un vas, eventual de jena, care este potrivita ca marime, adica sa aibe un diametru de 20cm si sa fie inalt cam de 3 degete, il tapetezi cu o foaie de copt si versi tot amestecul tau in el si dai la cuptor pentru 30-40 de minute pana devine aurie si capata consitenta de omleta.



Tips

O poti servi si ca o cina usoara alaturi de o salata verde si un pahar de vin. Este foarte buna si rece, a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!