Pagini

14 decembrie 2010

Ricotta cu pere confiate


Ricotta este o branza tipic italiana, care se situeaza ca si gust undeva intre o urda si o branza de vaci, dar este cremoasa si usor dulceaga si daca branza de vaci este inecacioasa si uscata ricotta este delicata si sfioasa.

Stiti deja ca imi plac cremele de branza, iar cele usor dulci, la micul dejun, cu cafea neagra sunt cele mai bune!!

Pentru asta, eu am ales niste pere confiate, dar puteti folosi orice fruct confiat- caise, cirese, papaia, pepene galben, confiate, combinate cu ricotta. E o nebunie: este delicat la gust, ricotta se parfumeaza, iar fructul acela mic si stafidit devine plin de moliciune dulcegoasa.





Dificultate-simplu

Timp-5min
Cost-mediu

Ingrediente


• 125g de ricotta, adica jumatate de cutie

• 4 sferturi de para uscata, sau confiata, nu stiu cum sa-i zic

• 100ml smantana dulce






Mod de preparare

Se cumpara perele uscate de la vre-o taraba din piata, eu am luat din Matache, de la Taraba cu minunatii, si nu sunt deloc scumpe, sunt cam 2 lei 100g, dar puteti gasil la 2 sau 3 leu papaia, caise, cirese, mere, pepene galben, asa ca .....fiecare isi gaseste cu siguranta fructul perfect pentru crema de ricotta.



Se taie fructele bucatele mici. Intr-un castronel se pun fructele, 100ml de smantana dulce si 100-125g de ricotta. Se amesteca si se lasa peste noapte in frigider, intr-o casoleta ermetica, ca sa poata sa se hidrateze fructele iar crema de ricotta sa se aromeze.

Prepararea cremei de ricotta va ia cu siguranta mai putin decat v-a luat sa cititi aceasta reteta, nu-i asa?



Tips

Este atat de simplu de pus pe 1-2 biscuiti, alaturi de o ceasca de cafea pentru un mic dejun cremos si fin in acelasi timp. Sau poate o ricotta cu piersici si miere suna mai bine?

2 comentarii:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!