Pagini

22 decembrie 2010

Cartofi simpli aromati la cuptor

Cartofii sunt printre cei mai folositi ca si garnitura la fripturi, dar pot fi atat de anosti cateodata.....imi aduc aminte de o colega de clasa care se mandrea cu cartofii cu friptura la cuptor ai mamei ei, care erau chiar asta: cartofi si friptura, cu ceva sare si ulei la cuptor. Nu aveau nicio aroma si nici prea mult gust nu aveau.

Eu vreau sa va sugerez o garnitura aromata si plina de gust la cuptor. Este atat de simplu sa dai gust unei mancaruri, fara a apela la delicat, ci folosind cateva fire de ierburi aromate, 1-2 catei de usturoi, ceva sare de mare si tot asa....ingrediente mici, dar care dau un gust mare mancarii.

Dificultate-simplu

Timp-60min
Cost-ieftin


Ingrediete
  • Cartofi 500-700g
  • Sare de mare
  • Rozmarin uscat, frunze, nu praf, luat de la plafar, sau de la vre-o taraba de mirodenii
  • Piper proaspat macinat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1-2 catei de usturoi, nedecojiti, intregi, pentru o aroma mai subtila
  • 1 lingurita de ardei rosu, uscat, dulce
  • Ulei de masline extravirgin
  • 100-150ml apa
Daca aveti o cratita cu peretii grosi, de ceramica eventual, eu am o oala de pamant, perfecta pentru gatitul la cuptor



Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in 4 si se aseaza in vasul pe care il vrei la cuptor. Presari sarea de mare, rozmarinul, piperul proaspat macinat, cateii de usturoi”imbracati”, ardeiul rosu uscat, uleiul si apa. Daca vreti sa puneti si ceva friptura peste, puneti fara frica, o sa iasa si mai buna. Lasati la cuptor, la foc mediu macar o ora si e gata.


Tips

Este genul de cina sau pranz, pe care il poate prepara oricine si rezultatul este garantat: delicios! O salata verde sau muraturi merg foarte bine, daca nu, macar ceva vin ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!