Pagini

19 noiembrie 2010

Supa crema de cartofi cu chimen

Suntem in post si ce altceva este mai simplu de gatit decat cartoful? Doar ca aceasta supa este foarte simplu de facut si datorita chimenului este foarte aromata!

Dificultate-simplu

Timp-30min
Cost-foarte ieftin

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 2 pastarnaci
  • 4 cartofi medii
  • 5-6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de seminte de chimen
  • Patrunjel verde tocat
  • Sare de mare
Mod de preparare

Se taie mare ceapa, pastarnacii si cartofii. Se pune uleiul de masline extravirgin in oala impreuna cu semintele de chimen. Se adauga cartofii, ceapa, albitura si se calesc cateva minute. Se adauga apa si se lasa sa fiarba bine, pana toate ingredientele sunt bine foerte. Se da de-o parte si se paseaza cu mixerul pana devine o pasta omogena. Se mai adauga apa fiarta pana ce supa noastra ajunge la consistenta dorita. Se adauga sare de mare si patrunjel verde tocat.

Tips

Este aromata si bine-venita pentru o cina usoara. O supa de post, delicata si cremoasa care este foarte simplu de preparat si chiar de luat la pachet, intr-un termos, desigur, la serviciu.

Postul Craciunului
“ Postul Nasterii Domnului , sau al Crăciunului, iarăsi ne dă putinta curătirii trupesti si sufletesti. El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, precum si postul patriarhilor din Vechiul Testament. După cum aceia asteptau venirea lui Mesia cu post si rugăciune, asa se cuvine să astepte crestinii si să întâmpine prin ajunare pe ''Cuvântul lui Dumnezeu'' născut din Fecioara Maria. ”

Scrierea ''Pastorul'' lui Herma spune: ''Posteste, dar, lui Dumnezeu un post ca acesta: sa nu faci nici o fapta rea in viata ta, ci slujeste Domnului cu inima curata, pazind poruncile Lui si mergand pe calea hotararilor Lui; sa nu se suie in inima ta nici o fapta rea; crede, insa, lui Dumnezeu, ca de vei face acestea, daca te vei teme de El si daca te vei infrana de la orice lucru rau, vei trai in Dumnezeu''.

Asa ca daca nu puteti tine post nu e o problema, postul tine de vointa si putinta fiecaruia dintre noi.

Postul era modalitatea bunicilor nostri de a-si marturisi credinta, in modul lor simplu si fara sa puna sub semnul intrebarii datina. Faceau pentru ca “asa se face” si nu cautau sa gaseasca alta motivatie.

Semnificatia postului este in primul rand una spirituala pentru ca postul inseamna in primul rand sacrificiu. Pentru mine, o carnivora, inseamna renuntare la carne, branza, oua, lapte care pentru mine sunt aproape alimentele mele de baza si in felul meu, poate nu tocmai ortodox, imi marturisesc astfel credinta.

Este un moment in care problemele legate de spirit pot deveni mai clare, in care controlul la care supui alimentatia zilnica tinde sa se largeasca si spre alte arii ale vietii tale. Este momentul in care verificam si alte “ingrediente” in afara celor de pe ambalajele mancarii.

In lumea asta tembela, cu totul intr-o continua miscare, schimbare si haos imi place sa fac lucruri pe care altii le-au facut inaintea mea pentru ca ma face sa imi constientizez radacinile. In mine traiesc parintii si bunicii mei, bunici lor si tot asa mai departe, pentru ca genele mele poarta in ele trasaturile stramosilor mei, iar lucrul asta ma face sa ma simt ca apartin, ca imi gasesc locul......

Postul este un moment in care in general te cam dai peste cap sa faci ceva bun de mancare si ca meniul sa nu fie monoton.

In acest post se consuma foarte mult peste asa ca nu mori de foame, desi spre sfarsitul postului esti destul de hamesit, eu cel putin simt ca imi este foame mai tot timpul.

Voi incerca sa fac un meniu cat mai variat si echilibrat de post, momentan am mancat pate vegetal si gem(stiam eu de ce fac gemuri si dulceturi), cel de la Hame e ok, iar cel de la Mandy acceptabil si am plecat sa fac ceva cumparaturi.

Aveti grija la marca de margarina pe care o folositi! Ultima data am incercat sa fac o prajitura si aveam margarina intr-o cratita pe foc si nu se topea in niciun fel, parea un plastic care nu vroia sa se lichefieze si care a sfarsit in cosul de gunoi!

3 comentarii:

  1. Nice post. I was checking continuously this blog
    and I'm impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I care for such information much. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

    my blog - accounting software manufacturing

    RăspundețiȘtergere
  2. After looking over a handful of the blog articles on your web page,
    I truly appreciate your way of blogging. I bookmarked it
    to my bookmark webpage list and will be checking back soon.
    Please check out my website as well and let me know
    what you think.

    Also visit my page: Bench Craft Company free advertising

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super
    long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
    I too am an aspiring blog writer but I'm still new to everything. Do you have any helpful hints for inexperienced blog writers? I'd
    genuinely appreciate it.

    My blog post ... atlantic mortgage

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!