Pagini

06 octombrie 2010

Mille feuille de toamna cu prune si brie

Aveam in frigider niste foi de placinta de ceva timp si nu facusem nimic cu ele si pentru ca aveam niste musafiri care urmau sa vina in aproximativ 2 ore m-am apucat sa fac ceva deosebit. As fi vrut ceva dulce dar una din persoanele care urmau sa vina in vizita avea probleme cu glicemia asa ca am fost nevoita sa fac ceva fara adaos de zahar.




A rezultat un amestec de foi crocante, prune dulci-acrisoare si branza brie usor topita in cuptor. Toata aceasta nebunie am stropit-o cu miere subtiata cu o lingura de apa calda si aromata cu nucsoara pudra.

Dificultate-medie
Timp-45min
Cost-mediu

Ingrediente

  • 700g prune
  • 100-150g de branza brie
  • Un pachet de foi de placinta
  • 100g unt topit la microunde
  • 3-4 linguri de miere subtiata cu apa calda, cam o lingura si un praf de nucsoara






Mod de preparare






Se taie foile de placinta cu o foarfeca in patrate, se ung cu unt topit si se fac mici turnulele in straturi cu 2 foi de placinta-o jumatate de pruna-2 foi de placinta-o felie de branza brie-2 foi de placinta-cealalta jumatate de pruna-si se termina cu 2 foi de placinta.


Daca ti se pare dificil, tai foile in dreptunghiuri mari, cu latura de 10-12 cm si cealalta de 30cm si se ruleaza ca si clatitele. Arata mai bine in prima varianta, dar in a doua varianta sunt mai rapide si mai usor de mancat, asa ca in functie de timp si manualitate iti alegi singura modalitatea de impachetare.

Se pun pe hartie de copt la cuptor, se tin maxim 10min la cuptor la foc mediu. Inainte de a fi date la masa se stropesc cu miere lichefiata cu ajutorul unei linguri de apa calda cu un praf de nucsoara.

Tips

Arata spectaculos si au un gust demential de bun si se pot servi in loc de aperitiv sau ca desert.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!