Pagini

11 octombrie 2010

Castraveti bulgaresti



Castravetii bulgaresti sunt muraturile mele favorite!
 Sunt usor otetiti, crocanti si parfumati, perfecti pentru fripturile de iarna! Faptul ca sunt usor de facut si ii poti face pe masura ce cumperi castravetii este un plus! Nu este nevoie sa cumperi toata cantitatea de castraveti pe care ai planificat sa ii pui ci doar 1-2 kg odata.

Cantitatile pe care le dau sunt pentru un bocan de 800g, deci fie ca pui 3 borcane sau 20, tu le aliniezi ca pe “soldatei” si pui acelasi lucru in toate!
Dificultate-simplu
Timp-30min, plus timpul de fiert, depinde de cantitate
Costs-mediu, depinde de cat dai pe castraveti


Ingrediente

Castraveti, desigur, cantitatea dorita

Pentru 1 borcan de 800g
  • De obicei intr-un borcan intra 5-6-7 castraveciori, depinde de marimea lor
  • 3 bucati subtiri de hrean, taiat pe lung, cam ¼ dintr-o radacina medie
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 felii de ceapa taiata transversal
  • 2 frunze de dafin
  • 1 fir de telina
  • 1 lingurita cu varf de seminte de mustar
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare gema, grunjoasa
  • 1 lingurita de boabe de piper
  • 100ml de otet de vin, de 9 grade



Mod de preparare

Speli castravetii si ii asezi in borcane, cat mai inghesuiti, dar asta nu inseamna sa ii indesati pur si simplu. Aliniezi toate borcanele pline cu castraveti si incepi sa pui cate un ingredient in fiecare borcan pana le termini:hreanul, usturoiul, ceapa, dafinul, telina, piperul, mustarul, zaharul si sarea. Pui otetul, este bine sa folosesti otet de vin, cate 100ml pentru fiecare borcan. Daca nu ai nimic cu care sa masori, sa stii ca vechile paharele, acelea mici, de tuica au cam 50ml, asa ca daca tot nu e stiinta exacta punerea de muraturi, nu se pange nimeni daca ai pus cu 10ml in plus sau in minus!

Atunci cand ai terminat cu toate mirodeniile si otetul, adaugi apa in fiecare borcan pana il umpli cu apa de la chiuveta, rece. Pui capacul si pui borcanele cu totul intr-o cratita incapatoare, eu pun un prosop de vase sub ele, adaug apa pana la jumatatea borcanelor si le las la un foc mediu 60min. Capata o culoare usor galbena cand sunt facute. Se lasa sa se raceasca in cratita in care au fiert.

Tips

Sunt foarte usor de facut si tin pana anul urmator. Nu sunt foarte otetiti sau sarati, sunt tocmai buni si crocanti!

7 comentarii:

  1. You are welcomed here:)! I am glad that y like it and I thank y for taking the time to write yr feedback to me.

    RăspundețiȘtergere
  2. I've learn a few good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you set to make this kind of magnificent informative site.

    my weblog :: jocuri poker gratis online

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi there, I desire to subscribe for this blog
    to take most up-to-date updates, so where can i do it please help.


    Here is my blog post: Juegos Online

    RăspundețiȘtergere
  4. What's Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has helped me out loads. I'm hoping to give a contribution & assist other users like its helped me.

    Great job.

    Feel free to surf to my web site ... bancuri cu oi

    RăspundețiȘtergere
  5. Remarkable! Its genuinely amazing post, I have got much clear idea on the
    topic of from this piece of writing.

    Feel free to surf to my web page jocuri nintendo online

    RăspundețiȘtergere
  6. Remarkable! Its genuinely amazing post, I have got much clear idea on
    the topic of from this piece of writing.

    Also visit my web blog; jocuri nintendo online

    RăspundețiȘtergere
  7. Good day! I know this is kinda off topic
    but I'd figured I'd ask. Would you be interested in exchanging links
    or maybe guest authoring a blog article or
    vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects
    as yours and I feel we could greatly benefit from each other.

    If you might be interested feel free to send me an email.
    I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!


    My homepage jocuri online cu bile gratis

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!