Pagini

04 septembrie 2010

Sos Bechamel

Sos Bechamel sau Besciamella cum ii spun italienii



Este sosul fara de care lasagna nu ar exista. Este un sos alb care poate insoti orice leguma coapta sau fiarta si apoi pusa in cuptor, acoperita de acest sos alb care in cuptor se rumeneste si devine auriu.

Sosul imbina gustul dulce al laptelui cu exoticul nucsoarei. Este un sos cremos datorita untului si aromat.
vezi restul retetei pe pg de Sosuri si minuni-Sauce and stuff a Smart Gourmet
 
 
 
Ingrediente

  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 litru lapte dulce
  • ½ lingurita de nucsoara, care ii da o aroma deosebita
  • Un praf de sare grunjoasa de mare


Mod de preparare

Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, ca la ciulama (daca nu ai facut ciulama,nu-i o problema, doar pui lapte si amesteci cu telul cu rabdare),la foc mic, pana capata o consistenta de smantana. Se adauga nucsoara care ii confera o aroma deosebita care se potriveste foarte bine cu finetea laptelui si cu gustul de unt. Nu pune mai mult de un praf de sare, pentru ca acest sos nu trebuie sa fie sarat.

Acest sos trebuie amestecat continuu,altfel se lipeste, dar nu dureaza mai mult de 10-15min.


Tips

Il poti folosi atunci cand faci lasagna sau atunci cand vrei sa manci legume la cuptor. Legume fierte putin in apa cu sare, acoperite de cest sos ca de o paturica si tinut la cuptor pentru 20-30min si ai o garnitura pentru carne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!