Pagini

04 august 2010

Inghetata de pepene galben


Este o inghetata foarte parfumata, perfecta pentru o zi de vara. Melajul intre aroma puternica a inghetatei si dulceata surprinzatoare a cubuletelor de pepene confiat o fac un desert perfect pentru o zi sufocanta de vara.

Dificultate-usor

Timp-15min plus timpul de inghetare
Cost-ieftin in sezon


Ingrediente

  • 700g pepene galben parfumat, curatat de coaja si samburi
  • 350g frisca lichida
  • 100g pepene galben confiat, il gasiti in supermarket sau la plafar
  • 50ml votca sau rom, dar de buna calitate

Mod de preparare

Se taie cubulete mici feliile de pepene galben confiat si in cazul in care inghetata este destinata adultilor il stropiti cu 50ml din bautura favorita, rom sau votca si il lasati la rehidratare sau la alcoolizare, spuneti-i cum vreti. Pepenele galben se face piure cu ajutorul unui mixer. Se bate frisca si se amesteca bine de tot toate ingredientele. Se adauga un zahar vanilat si cubuletele de pepene galben din alcool si se amesteca bine de tot. Se pune intr-un recipient metalic acoperit de folie de aluminiu si se tine la frigider pana ingheata.

Tips

Recipientele de metal sunt bune conducatoare si inghetata va ingheta mai repede intr-un astfel de recipient decat intr-un recipient de plastic.



      

Un comentariu:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!